Matavfallssorteringen har redan gett resultat – bra jobbat!

2020-03-07

Matavfallssorteringen ger oss lägre kostnader

Nu har vi sorterat matavfall i en månad och det går jättebra! Detta, och att vi nu fyller en tunna med hushållsavfall i taget (först nr 1, sen nr 2 osv.), gör att vi kan minska antalet tömningar av hushållsavfall från tre till två gånger per vecka och därmed sänka kostnaden för sophämtning med hela 45 000 kr per år. Stort tack till dig som bidrar till detta!

Du som ännu inte hämtat ditt startkit, hör av dig på mejl info@brfmorelltadet9.se eller lägg en lapp med ditt telefonnummer i Brf:s brevlåda på Bergsgatan så kontaktar vi dig för överlämning av startkit. För du vill väl också bidra till lägre kostnader för vår förening!?

Lämna ALLA FÖRPACKNINGAR på återvinningsstationen Polhemsgatan 23, mitt emot polishuset – inte i soprummen

Om matavfallssorteringen går strålande har vi lite att jobba på vad gäller utsorteringen av förpackningar. Det är alldeles för många som slänger alla möjliga typer av förpackningar och förpackningsmaterial i hushållssoporna och grovsoporna. Mest påtagligt är alla kartonger från inköp på nätet. Du ska inte kasta förpackningar (plast, glas, metall, papper/kartong) i våra soprum utan i återvinningsstationen på Polhemsgatan 23, mitt emot polishuset. Detta gäller även tidningar och trycksaker. Kastar du i soprummen får föreningen betala hämtningsavgift helt i onödan.

Lämna tidningar och alla typer av förpackningar i återvinningsstationen på Polhemsgatan 23, mitt emot polishuset, så får vi lägre kostnader för sophämtning.

Gamla innerdörrar i soprummet på Polhemsgatan

Gamla fina dörrar väntar på nya ägare.

I soprummet på Polhemsgatan står ett antal gamla innerdörrar. De är unika eftersom liknande inte tillverkas längre. Vi ska kasta dessa, så vill du ha en eller flera måste du hämta dem senast 29 mars.

Vänligen observera att du inte får lämna byggavfall (t.ex. dörrar) i soprummen. Det räknas inte som grovsopor och vi får betala extra för att forsla bort det.

Bättre belysning i soprummet på Bergsgatan

Vi ska fixa bättre belysning i soprummet på Bergsgatan så att den tänds snabbare och även komplettera med ytterligare en armatur.

Om du är osäker på hur du ska sortera ditt avfall finns många tips på nätet

På sopor.nu och svoa.se finns allt du behöver veta. Här är länkar till några bra sidor.

10 sätt att minska ditt avfall.

Din sopa på rätt plats

Sortera & Återvinn – Lär dig hur du bäst sorterar olika avfallslag.

Sopsortering A-Ö

Sortera mera så sänker vi våra kostnader och förbättrar vår miljö!